Islamitische grafsteen, goedkope grafstenen voor moslims

Goedkope Grafstenen is onder andere gespecialiseerd in islamitische grafstenen, grafstenen speciaal voor moslims. Goedkope Grafstenen plaatst islamitische grafstenen door heel Nederland. Indien gewenst, kan een islamitische grafsteen worden voorzien van tekst. Wij beheersen de techniek om de grafsteen te voorzien van Arabische tekst. 

Bekijk ons gehele assortiment 
Meer informatie aanvragen 

De voordelen van islamitische graven van Goedkope Grafstenen

  • Persoonlijk maatwerk
  • Voorzien van Arabische teksten
  • Topkwaliteit natuursteen
  • 30 jaar kwaliteitsgarantie
  • Goedkope grafsteen

Een greep uit ons uitgebreide assortiment:

Aanbieding islamitische grafsteen

€ 1800,00

Grafmonument islamitisch

€ 1900,00

Grafsteen islam

€ 1850,00

Grafsteen islamitisch

€ 2500,00

Islamitische grafsteen met minaret

€ 2900,00

Islamitische staande gedenksteen
Direct leverbaar

€ 1750,00

Voorraad islamitische grafsteen licht

€ 1950,00

Voorraad islamitische grafsteen zwart
Direct leverbaar

€ 1900,00

Voorraad islamitische staande steen
Direct leverbaar

€ 1700,00

Eeuwige grafrust

Binnen het islamitische geloof is eeuwige grafrust een van de belangrijkste tradities die bij het islamitische geloof horen. Dit betekent dat de islamitische graven nooit zullen worden opgegraven, ook in de toekomst. Het golfkop model is een variant die veelal gebruikt wordt binnen het islamitische geloof.

Islamitische herdenkingssteen

Binnen het islamitisch geloof is het gebruikelijk dat een islamitische herdenkingssteen een (gedeeltelijk) open stuk kent. Ook is er een open stuk in de fundering van de herdenkingssteen, omdat de ziel van de islamitische overledene moet kunnen opvaren. 

Mekka

Een islamitisch graf kent twee types, namelijk de Lahd en de Shaq. De Lahd heeft een spleet aan de zijkant van het graf. Dit is het uitzicht naar Mekka. De Shaq is een rechthoekige diepe kuil, waarin het lichaam van de overledene wordt begraven. Het hoofd van de overledene moet in de richting van de heilige stad Mekka liggen en beschermd worden, door middel van een steen, tijdens het begraven.

Islamitische begraafplaatsen in Nederland

Veel begraafplaatsen in Nederland hebben een apart islamitisch gedeelte ingericht op de begraafplaats. Maar ook komen er steeds meer islamitische begraafplaatsen bij in Nederland, bijvoorbeeld de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa in Zuidlaren (Riyad Al Jannah) en de islamitische begraafplaats in Almere (Raza Ul Mawa).

Mogelijkheden

Goedkope Grafstenen is bekend met teksten graveren in het Turks, Arabisch en “Farsi” (Perzisch).

De prijs van islamitische grafstenen

We krijgen regelmatig de vraag "Wat kost een islamitische grafsteen?". Het antwoord hierop is niet eensluidend. De prijs van een islamitische grafsteen is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Bij Goedkope Grafstenen wordt een grafmonument helemaal naar eigen wens gemaakt; u kiest de vorm, het materiaal, de kleur en de tekst van het islamitische grafmonument. 

Bekijk ons gehele assortiment 
Thuisbezoek aanvragen  

Heeft u een vraag?