Terug naar Blog
Grafsteen teksten
  • 748

Grafsteen teksten

Een grafsteen voorzien van teksten is bijzonder werk. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u kiezen uit twee verschillende typen belettering, die elk hun eigen variaties kennen.

04
feb
Lees verder
Werkwijze

Opgelegde letters

Een mooie manier van grafstenen beletteren zijn de opgelegde letters. Dit type grafsteen tekst wordt op maat gemaakt, in ieder mogelijk lettertype. In veel gevallen worden opgelegde letters gemaakt van brons, maar ook aluminium en RVS zijn materialen die veel gebruikt worden voor de grafsteen teksten. Bronzen letters zijn gemaakt van een bijzondere verhouding koper en tin, zodat ze hun kleur lang behouden. Opgelegde letters van RVS zijn standaard zilverkleurig. Kiest u voor aluminium belettering, dan kunt u kiezen uit zilverkleurige en goudkleurige opgelegde letters. Opgelegde letters worden met stevige pinnen aan het grafmonument bevestigd. Zo zijn ze bestand tegen weersinvloeden en diefstal.

Gezandstraalde / ingeverfde letters

De letters worden in straalfolie uitgeplot. De folie wordt over de gedenksteen gelegd, de lettertjes worden verwijderd en vervolgens worden de letters gezandstraald. Na het zandstralen worden de letters geverfd met zilverkleurige of goudkleurige verf, zodat de letters goed en mooi zichtbaar zijn. Vervolgens wordt de folie verwijderd; wat overblijft is een prachtige grafsteen tekst waar u lang van kunt genieten. De gezandstraalde letters blijven voor altijd, maar soms kan de verf na een aantal jaren vervagen. Indien gewenst, kan de tekst dan opnieuw worden ingeverfd. Gezandstraalde letters zitten standaard bij de prijs van een grafsteen inbegrepen.

Belettering in glas

Indien u kiest voor een grafmonument van glas of met glazen onderdelen, dan kunnen we die beletteren. Letters worden in het glas aangebracht door deze te zandstralen. Het resultaat is een prachtige grafsteentekst. 

Arabische teksten op grafstenen

Goedkope Grafstenen is onder andere gespecialiseerd in islamitische grafstenen. Natuurlijk is het mogelijk om Arabische teksten of symbolieken op de grafsteen te laten plaatsen. Alles is mogelijk. U vindt vele voorbeelden van islamitische grafmonumenten in ons portfolio. Kijkt u daar gerust naar de mogelijkheden die u bij Goedkope Grafstenen hebt.

Grafsteen teksten

U bent zelf helemaal vrij in het kiezen van de grafsteen tekst. In alle gevallen wordt de naam, geboortedatum en sterfdatum in de grafsteen tekst verwerkt. Mocht u nog aanvullende grafsteen teksten willen toevoegen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Zo wordt er vaak gekozen voor een gedicht, een spreuk of een leus uit de Bijbel. Weet u niet zeker hoe u de grafsteen tekst moet bepalen? We adviseren u graag.

grafsteen teksten