Terug naar Blog
Grafsteen teksten
  • 3465

Grafsteen teksten

Een grafsteen voorzien van teksten is bijzonder werk. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u kiezen uit twee verschillende typen belettering, die elk hun eigen variaties kennen. Zo kunnen we de grafsteen voorzien van opgelegde belettering of inwendige belettering. Ook zijn we gespecialiseerd in belettering op glazen grafsteendelen en kunnen we islamitische grafstenen voorzien van Arabische teksten.

04
feb
Lees verder
Werkwijze

Opgelegde letters

Een mooie manier van grafstenen beletteren zijn de opgelegde letters. Dit type grafsteen tekst wordt op maat gemaakt, in ieder mogelijk lettertype. In veel gevallen worden opgelegde letters gemaakt van een bronslegering, maar ook aluminium en RVS zijn materialen die veel gebruikt worden voor de grafsteen teksten. Bronzen letters zijn gemaakt van een bijzondere verhouding koper en tin, zodat ze hun kleur lang behouden. Opgelegde letters van RVS zijn standaard zilverkleurig. Kiest u voor aluminium belettering, dan kunt u kiezen uit zilverkleurige en goudkleurige opgelegde letters. Opgelegde letters worden met stevige pinnen aan het grafmonument bevestigd; zo zijn ze bestand tegen weersinvloeden en diefstal. Met opgelegde letters geeft u de grafsteen tekst een luxe uitstraling.

Gezandstraalde of ingeverfde letters

In veel gevallen wordt er gekozen voor gezandstraalde tekst op een grafsteen. We printen de tekst dan op een stuk straalfolie, waarop ze worden uitgeplot. Vervolgens wordt de folie over de gedenksteen gelegd, de lettertjes worden verwijderd en de grafsteen tekst die overblijft wordt gezandstraald. Na het zandstralen worden de letters geverfd met zilverkleurige of goudkleurige verf, zodat de grafsteen tekst goed en mooi zichtbaar is. Vervolgens wordt de folie verwijderd; wat overblijft is een prachtige grafsteen tekst waar u lang van kunt genieten. De gezandstraalde letters blijven voor altijd, maar soms kan de verf na een aantal jaren vervagen. Indien gewenst, kan de tekst dan opnieuw worden ingeverfd. Gezandstraalde letters zitten altijd standaard bij de prijs van een grafsteen inbegrepen.

Belettering in glas

Indien u kiest voor een grafmonument van glas of met glazen onderdelen, dan kunnen we die van tekst voorzien. Letters worden in het glas aangebracht door deze te zandstralen. Het resultaat is een bijzondere grafsteen tekst. 

Arabische teksten op grafstenen

Goedkope Grafstenen is onder andere gespecialiseerd in islamitische grafstenen. Natuurlijk is het mogelijk om Arabische teksten of symbolieken op de grafsteen te laten plaatsen. Alles is mogelijk. U vindt vele voorbeelden van islamitische grafmonumenten in ons portfolio. Kijkt u daar gerust naar de mogelijkheden van grafsteen teksten die u bij Goedkope Grafstenen hebt.

Tekst op een grafsteen

U bent zelf helemaal vrij in het kiezen van de grafsteen tekst. In alle gevallen wordt de naam, geboortedatum en sterfdatum in de grafsteen tekst verwerkt. Mocht u nog aanvullende grafsteen teksten willen toevoegen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Zo wordt er vaak gekozen voor een gedicht, een spreuk of een leus uit de Bijbel. Weet u niet zeker hoe u de grafsteen tekst moet bepalen? We adviseren u graag.

grafsteen teksten