Terug naar Blog
Belettering
  • 73

Belettering

Het beletteren van een grafsteen is bijzonder werk. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u kiezen uit twee verschillende typen belettering, die elk hun eigen variaties kennen.

04
feb
Lees verder
Werkwijze

Opgelegde letters

Opgelegde letters worden op maat gemaakt, in ieder mogelijk lettertype. In veel gevallen worden opgelegde letters gemaakt van brons, maar ook aluminium en RVS zijn materialen die veel gebruikt worden voor de belettering. Bronzen letters zijn gemaakt van een bijzondere verhouding koper en tin, zodat ze hun kleur lang behouden. Opgelegde letters van RVS zijn standaard zilverkleurig. Kiest u voor aluminium belettering, dan kunt u kiezen uit zilverkleurige en goudkleurige opgelegde letters. Opgelegde letters worden met stevige pinnen aan het grafmonument bevestigd. Zo zijn ze bestand tegen weersinvloeden en diefstal.

Gezandstraalde / ingeverfde letters

De letters worden in straalfolie uitgeplot. De folie wordt over de gedenksteen gelegd, de lettertjes worden verwijderd en vervolgens worden de letters gezandstraald. Na het zandstralen worden de letters geverfd met zilverkleurige of goudkleurige verf, zodat de letters goed en mooi zichtbaar zijn. Vervolgens wordt de folie verwijderd; wat overblijft is een prachtige tekst waar u lang van kunt genieten. De gezandstraalde letters blijven voor altijd, maar soms kan de verf na een aantal jaren vervagen. Indien gewenst, kan de tekst dan opnieuw worden ingeverfd. Gezandstraalde letters zitten standaard bij de prijs van een grafsteen inbegrepen.

Belettering in glas

Indien u kiest voor een grafmonument van glas of met glazen onderdelen, dan kunnen we die beletteren. Letters worden in het glas aangebracht door deze te zandstralen.