Terug naar Blog
Afbeeldingen en symboliek
  • 1158

Afbeeldingen en symboliek

Met afbeeldingen van de overledene of symbolen die bij uw dierbare pasten kunt u een grafmonument prachtig personaliseren. We vertellen u graag over de mogelijkheden van het aanbrengen van afbeeldingen en symbolen op het grafmonument.

03
feb
Lees verder
Werkwijze

Opgelegde afbeeldingen

Had uw dierbare een bijzondere hobby of stond in zijn of haar leven een beroep centraal? U kunt ervoor kiezen om symboliek op het grafmonument te laten verwerken in de vorm van opgelegde ornamenten. We kunnen deze symbolen maken van brons, RVS of aluminium. Indien u kiest voor aluminium, hebt u de keuze uit zilverkleurig of goudkleurig aluminium.

Gezandstraalde afbeelding

Naast opgelegde afbeeldingen kunnen we ook gezandstraalde afbeeldingen op het grafmonument verwerken. Het symbool of de afbeelding wordt dan op speciaal straalfolie gedrukt. De afbeelding wordt vervolgens in het grafmonument gezandstraald en geverfd met goudkleurige of zilverkleurige verf.

Gelaserde foto

Indien gewenst, kunt u een foto van uw dierbare op het grafmonument laten laseren. Op basis van een goede kwaliteit foto kan een hele nauwkeurige, duidelijke afbeelding gelaserd worden. Voor optimale kwaliteit is het belangrijk dat de ondergrond van de gedenksteen donker is. Een gelaserde foto kan daarom maar op beperkte kleuren natuursteen worden gezet.

Porseleinen foto

Wilt u graag een foto van uw dierbare op het grafmonument laten plaatsen? Dan raden we een porseleinen foto aan. De foto kan in kleur, sepia of zwart-wit worden gedrukt. De porseleinen foto kan in iedere vorm worden geplaatst, al wordt er meestal gekozen voor een ovalen vorm. In tegenstelling tot een gelaserde foto, kan een porseleinen foto op iedere kleur grafmonument worden geplaatst.