Terug naar Technieken

Zandstralen Grafsteen

Gepubliceerd op:
Zandstralen Grafsteen

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om letters aan te brengen op de letterplaat. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats. 

Zandstralen Grafsteen

Het beletteren of zandstralen van een grafsteen is gezichtsbepalend en daarom moet er veel zorg en aandacht aan worden besteed. Daarom kiezen wij ervoor om dit in onze eigen werkplaats te doen samen met onze adviseurs. Tegenwoordig worden de meeste letters in de grafstenen gezandstraald.

Zandstralen of gritstralen houd in dat er onder druk grit of zand op de steen wordt geblazen. Allereerst moet er een ontwerp van de tekst worden gemaakt, eventueel met een logo of een afbeelding. De opmaak gebeurt met een computer en daardoor zijn er vele mogelijkheden.

Verschillende lettertypes, logo’s, afbeeldingen en zelfs getekende handschriften behoren tot de mogelijkheden doordat er ook gescand kan worden. Pas als het ontwerp van het opschrift op schaal afgebeeld in de steen is goedgekeurd gaan we over tot het plotten van het geheel in de zandstraal folie. Dit is een rubberen folie waarin wordt gesneden. Deze folie wordt geplakt op de steen of het glas. De tekst of de afbeelding wordt uit het folie gehaald. Door de hoge druk waarmee de fijne korreltje zand/grit op de steen worden geblazen verdiep je de steen enkele millimeters. Het rubber op de steen absorbeert het zand/grit waardoor deze intact blijft. Meestal worden de letters en/of de afbeeldingen ingekleurd met verf om het geheel duidelijker en leesbaarder te maken. Ook kan bladgoud ingelegd worden. Ook kan er gekozen worden voor verheven letters. Dat houd in dat de letters blijven staan en dat om de letters het steen wordt gestraald. Bij een gepolijst oppervlak wordt de steen er om toe verdiept en ruw gemaakt waardoor er een lichter oppervlak ontstaat en dus een mooi contrast geeft met de gepolijste letters. Deze technieken kunnen ook op glas worden toegepast.

Vakmanschap

Het beletteren van een grafsteen is vakmanschap voor nodig. Of dit nu op de materialen natuursteen, glas, RVS of hout is. Daarom kiezen wij ervoor om dit allemaal binnen onze eigen werkplaats te verzorgen.

Afschuren Grafsteen

Afschuren Grafsteen

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om een letterplaat af te schuren en te polijsten. Na dit proces is het ook mogelijk om weer tekst op de letterplaat aan te brengen. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats. 

 

Traditionele Grafstenen

Traditionele Grafstenen

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om traditionele grafpalen te verzorgen. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats. 

 

Aanbiedingen,

De zelfde steensoort en kwaliteit, andere prijzen.

Bekijk alle producten

Dubbel Graf Type 14

€ 2850,00

Zwarte grafsteen golfkop

€ 1900,00
Fijn bedrijf met een transparant verkoop proces. Vervolgens alle afspraken nagekomen en een net product geleverd. We zijn zeer tevreden.
Geschreven door Johan Kuiper, 23-09-2020
Contact aanvraag
Advies aanvragen
Wenst uw vrijblijvend advies? Neem contact op met onze adviseur.
Contact opnemen