Terug naar Technieken

Grafsteen Graveren [Etsen]

Gepubliceerd op:
Grafsteen Graveren [Etsen]

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om een afbeelding te graveren [etsen] in een grafsteen. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats, zie onder de voorbeelden het filmpje wat wij gemaakt hebben in onze werkplaats:

Het is mogelijk om een door u gewenste foto of afbeelding als gravure op een grafmonument aan te laten brengen. Een gravure komt het mooist uit op de donkere materialen en kan alleen op glad materiaal aangebracht worden. Op een ruwe steen kan dus geen gravure aangebracht worden, tenzij er een gedeelte gepolijst wordt of een gepolijst plaatje van natuursteen op het ruwe grafmonument bevestigd wordt waar de gravure op gemaakt kan worden.

Bij etsen wordt er gebruik gemaakt van een stift van diamant die de gewenste afbeelding in de grafsteen graveert. Het is ook mogelijk om een geëtste gravure op glas aan te laten brengen. Het voordeel van etsen is dat iedere gewenste afbeelding aangebracht kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld diverse ideeën in één gravure worden gecombineerd. Een kunstenaar kan een gedetailleerde tekening op ware grootte voor u uitwerken om u een goed beeld te geven. Zodra deze tekening af is, kunt u komen kijken of het geheel naar uw wens is. Mocht u nog iets willen wijzigen, dan wordt de tekening aangepast. Hieronder ziet u diverse voorbeelden van geëtste gravures.

Bekijk ook

Afschuren Grafsteen

Afschuren Grafsteen

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om een letterplaat af te schuren en te polijsten. Na dit proces is het ook mogelijk om weer tekst op de letterplaat aan te brengen. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats. 

 

Zandstralen Grafsteen

Zandstralen Grafsteen

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om letters aan te brengen op de letterplaat. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats. 

 

Traditionele Grafstenen

Traditionele Grafstenen

Wij van Goedkope-Grafstenen beschikken ook over de techniek om traditionele grafpalen te verzorgen. Wij van Goedkope-Grafstenen verzorgen dit allemaal binnen onze eigen werkplaats. 

 

Aanbiedingen,

De zelfde steensoort en kwaliteit, andere prijzen.

Bekijk alle producten

Dubbel Graf Type 14

€ 2850,00

Zwarte grafsteen golfkop

€ 1900,00
Wij zijn blij met het resultaat. De prijzen zijn betaalbaar, de service vriendelijk en de dubbele grafsteen en de plaatsing van het gedicht (dat mijn moeder zelf schreef) stijlvol op haar afdekplaat. Al met al helemaal tevreden.
Geschreven door Marjan Kodde, 28-08-2015
Contact aanvraag
Advies aanvragen
Wenst uw vrijblijvend advies? Neem contact op met onze adviseur.
Contact opnemen