Terug naar Blog
Witte islamitische grafsteen op De Nieuwe Ooster in Amsterdam
  • 115

Witte islamitische grafsteen op De Nieuwe Ooster in Amsterdam

Eind 2022 plaatste Goedkope Grafstenen een islamitische grafsteen in Viscount White op De Nieuwe Ooster in Amsterdam, verrijkt met zwarte, gezandstraalde belettering en witte kiezels. Wij bieden maatwerk en persoonlijk advies om samen een respectvol eerbetoon aan uw dierbaren te realiseren.

28
feb
Lees verder
Onlangs geplaatst

Over deze grafsteen in Amsterdam

Eind 2022 heeft Goedkope Grafstenen een waardevolle bijdrage geleverd aan de serene uitstraling van begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam, door het plaatsen van een islamitische grafsteen. Deze grafsteen, gekleurd in het zuivere Viscount White, volgt het model van de 'islamitische grafsteen licht', specifiek ontworpen om te voldoen aan de esthetische en religieuze vereisten van de islamitische gemeenschap. Een bijzonder detail van deze grafsteen is de toevoeging van grove witte kiezels tussen de banden, die niet alleen zorgen voor een unieke afwerking maar ook symboliek en natuurlijke schoonheid toevoegen aan de laatste rustplaats.

De belettering van de grafsteen is een toonbeeld van vakmanschap en zorg. Deze wordt nauwkeurig uit het natuursteen gezandstraald, een proces dat precisie en aandacht voor detail vereist. Vervolgens wordt de belettering zorgvuldig ingeschilderd met zwarte verf, wat zorgt voor een sterk contrast met de lichte achtergrond van de Viscount White steen. Dit contrast maakt de inscripties goed leesbaar en geeft de grafsteen een gepersonaliseerd en waardig karakter, dat recht doet aan de overledene.

Goedkope Grafstenen is er trots op regelmatig bij te dragen aan de gedenkwaardige landschappen van Amsterdam door het plaatsen van grafstenen die respect tonen voor de overledenen en troost bieden aan de nabestaanden. Wij nodigen u uit om ons brede assortiment aan grafstenen te verkennen. Of u nu op zoek bent naar een traditionele of een meer gepersonaliseerde grafsteen, wij staan klaar om u te helpen met een vrijblijvende offerte of een persoonlijk adviesgesprek, bij u thuis of bij ons op de zaak. Ons doel is om samen met u een passend eerbetoon te realiseren dat de herinnering aan uw dierbare op de best mogelijke manier eert.