Terug naar Blog
Islamitische grafzerk in Nijmegen
  • 74

Islamitische grafzerk in Nijmegen

Goedkope Grafstenen plaatste eind 2021 een zwart granieten, islamitische grafzerk op Vredehof begraafplaats in Nijmegen, voorzien van gezandstraalde, zilverkleurig ingeschilderde Arabische teksten. Wij bieden persoonlijk advies en vrijblijvende offertes voor onze duurzame en esthetisch indrukwekkende grafstenen.

19
mrt
Lees verder
Onlangs geplaatst

Over deze grafsteen in Nijmegen

In het najaar van 2021 heeft Goedkope Grafstenen een bijzondere toevoeging gemaakt aan de serene rust van Vredehof begraafplaats in Nijmegen. Het gaat om een prachtige grafzerk, vervaardigd uit zwart graniet. Deze islamitische grafzerk is met zorg ontworpen en geplaatst, waarbij de diepe zwarttinten van het graniet een indrukwekkende uitstraling geven aan de laatste rustplaats. De keuze voor zwart graniet is niet alleen vanwege de esthetische waarde, maar ook omdat dit materiaal bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor het monument generaties lang in stand blijft.

De belettering op de grafzerk is een toonbeeld van vakmanschap en culturele eerbied. Deze is uitgevoerd door middel van een zorgvuldig zandstraalproces, waarbij Arabische teksten met precisie uit het natuursteen zijn gehaald. Na het zandstralen is de tekst ingeschilderd met een zilverkleurige verf, wat een prachtig contrast biedt tegen de donkere achtergrond van het graniet. Dit proces zorgt niet alleen voor een visueel indrukwekkend resultaat, maar garandeert ook dat de tekst decennialang leesbaar blijft, als een eeuwige ode aan de overledene.

Bij Goedkope Grafstenen zijn we trots op ons vermogen om regelmatig grafstenen in Nijmegen en omstreken te plaatsen. We nodigen u graag uit om ons uitgebreide assortiment aan grafstenen te bekijken. Mocht u interesse hebben, bieden wij de mogelijkheid tot een vrijblijvende offerte. Daarnaast staan we altijd klaar voor een persoonlijk adviesgesprek, bij u thuis of bij ons op de zaak. Dit gesprek biedt u de gelegenheid om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken, zodat wij samen met u een passend eerbetoon aan uw dierbare kunnen realiseren.