Terug naar Blog
Islamitische grafsteen op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam
  • 56

Islamitische grafsteen op begraafplaats Westgaarde in Amsterdam

Ontdek onze speciale islamitische grafsteen geplaatst in Amsterdam, 2022, met persoonlijke belettering en ruimte voor bloemen, een eerbetoon aan de geliefde.

28
feb
Lees verder
Onlangs geplaatst

Over deze grafsteen in Amsterdam

Halverwege 2022 heeft Goedkope Grafstenen een bijzondere bijdrage geleverd aan de rust en sereniteit van begraafplaats Westgaarde in Amsterdam, door er een islamitische grafsteen te plaatsen. Deze grafsteen, uitgevoerd in de subtiele kleur New Monterfano, valt op door zijn specifieke model "islamitische grafsteen licht". Het ontwerp is zorgvuldig gekozen om te voldoen aan de esthetische en religieuze behoeften van de islamitische gemeenschap. Een opvallend kenmerk van deze grafsteen is de mogelijkheid om tuinaarde tussen de bandjes te plaatsen, wat nabestaanden de kans biedt om een bloemetje of plantjes dicht bij hun geliefde te laten groeien, als een levendige herinnering en eerbetoon.

De grafsteen is voorzien van belettering die met uiterste precisie uit het natuursteen is gezandstraald, waarna deze is ingeschilderd met zwarte verf. Deze techniek zorgt niet alleen voor een duurzaam en helder resultaat, maar biedt ook de mogelijkheid voor persoonlijke boodschappen en namen die de steen nog unieker maken. Het contrast van de zwarte belettering tegen de achtergrond van New Monterfano geeft de grafsteen een serene en waardige uitstraling, die recht doet aan de nagedachtenis van de overledene.

Bij Goedkope Grafstenen zijn we er trots op dat we regelmatig de kans krijgen om bij te dragen aan de grafstenen in Amsterdam, en specifiek voor de islamitische gemeenschap. We nodigen u uit om ons uitgebreide assortiment grafstenen te bekijken, waarbij we u ondersteunen in het vinden van een passend monument dat respectvol aansluit bij uw wensen en tradities. Mocht u interesse hebben, dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of een persoonlijk adviesgesprek inplannen, bij u thuis of bij ons op de zaak. Ons doel is om samen met u een respectvol en persoonlijk eerbetoon te realiseren voor uw dierbaren.