Terug naar Blog
Bijzondere Islamitische grafsteen Hoflaan Zoetermeer
  • 292

Bijzondere Islamitische grafsteen Hoflaan Zoetermeer

Op de begraafplaats Hoflaan in Zoetermeer hebben we dit mooie enkele grafmonument geplaatst.

18
mei
Lees verder
Onlangs geplaatst

Over deze grafsteen

Dit grafmonument betreft een compleet grafmonument, bestaande uit een staand gedeelte en een liggend gedeelte. Het grafmonument is uitgevoerd in de natuursteen kleuren Aurora en Zwart Graniet, waarbij de omranding in Zwart Graniet is gemaakt. De grafsteen kent een open stuk, dat gevuld is met grond. Op die manier kan er, indien de familie dat wenst, perkgoed in de grafsteen gepoot worden. We plaatsen regelmatig grafstenen in Zoetermeer.

Grafsteen teksten: Arabisch en Latijns schrift

De grafsteen teksten zijn op drie plekken aangebracht op het grafmonument. Op de voorzijde is de grafsteen tekst in het Nederlands aangebracht; op de achterkant van het kopstukje en op de grafzerk is Arabische tekst geschreven. We hebben deze teksten aangebracht door middel van verdiept zandstralen: met behulp van een folie zandstralen we de belettering in het grafmonument en kleuren deze vervolgens in met een verf, zodat de letters goed zichtbaar zijn. In het geval van deze grafsteen in Zoetermeer is er gekozen voor zilverkleurige verf.

Accessoires voor de grafsteen

Op de grafsteen zijn verschillende accessoires aangebracht. Deze accessoires zijn aan het grafmonument verbonden, om diefstal te voorkomen. Het betreft een windlichtje en een vaasje, uitgevoerd in dezelfde kleur natuursteen (Aurora). Op die manier vormt het een mooi geheel.