Enkele Zerken

Vanaf € 1.750,00

Een zerk of een grafzerk is een liggende gedenkplaat die vaak in combinatie met een staande letterplaat worden gebruikt. De grafzerk bedekt het graf. In sommige gevallen wordt er ook voor gekozen om enkel voor een grafzerk te gaan. Bij Goedkope Grafstenen vindt u een ruime collectie grafzerken in verschillende stijlen. Natuurlijk is het mogelijk om de grafzerk te voorzien van teksten, afbeeldingen en symboliek. 

Voor meer informatie kunt u op de foto klikken:

Enkele grafzerk

Bij een enkele zerk of grafzerk is er sprake van een enkel graf (één persoon) of een stapelgraf (meerdere personen onder elkaar begraven). Grafzerken zijn liggende stenen die meestal het gehele graf bedekken. Een liggende grafsteen of grafzerk behoeft weinig onderhoud, omdat ze vaak op afschot liggen. Dat houdt in dat ze een beetje schuin liggen. Grafzerken werden vroeger veel van Belgisch hardsteen gemaakt en het waren meestal grote liggende platen. Tegenwoordig worden grafzerken of grafstenen vaker gecombineerd met andere materialen, zoals glas, cortenstaal en RVS. Ook kunnen meerdere granietsoorten gebruikt worden voor een grafzerk. Bij een grafzerk wordt vaak gedacht aan een rechthoekige vorm, maar deze kan natuurlijk naar eigen wens worden gemaakt. Er kunnen facetten aangeslepen worden of de kanten kunnen een ruwe afwerking krijgen. Er zijn vele mogelijkheden om van een grafzerk een uniek grafmonument te maken. Ook bij het beletteren van een grafzerk zijn er vele mogelijkheden.

Natuursteen grafzerk

Er worden vele materialen gebruikt bij onze grafzerken of grafstenen. Het meest gebruikte materiaal is natuursteen (graniet). Graniet is in Nederland het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten/grafstenen, omdat graniet harder is dan marmer en hardsteen. Graniet kost meer tijd om te bewerken, maar gaat langer mee dan andere materialen. De glans blijft ook mooier. Een groot voordeel van graniet is dat het makkelijk te onderhouden is. Daarnaast is graniet in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Thuisbezoek of toonzaal

Het is bij ons mogelijk om een thuisbezoek in te plannen door heel Nederland. Hierdoor kunt u in uw eigen omgeving samen met een van onze adviseurs uw wensen uit laten komen. Dit bezoek is geheel vrijblijvend en u betaalt geen voorrijkosten.

U kunt ook een afspraak maken bij ons in de toonzaal waar vele voorbeelden van onze grafzerken staan. De grafzerken kunt u in vele kleuren graniet bekijken. Ook staan in onze toonzaal grafzerken gecombineerd met verschillende materialen zoals corten staal, gekleurd glas, RVS, brons en zwerfkeien. Wij willen u graag helpen met onze kennis en ervaring om de juiste keuze te maken die bij de overledene past.

Goedkoopste grafzerken in Nederland

Wij van Goedkope Grafstenen bieden u de laagste prijsgarantie in Nederland. Wanneer u elders een grafzerk goedkoper kunt krijgen, passen wij onze prijs aan.

Service en garantie op een grafzerk

Al zo'n 90 jaar staat Goedkope Grafstenen garant voor kwalitatief hoogwaardige grafzerken. Onze mensen hebben jarenlange ervaring en kennen het materiaal.

Wij hechten veel waarde aan een hoge kwaliteit. Niet iedere steensoort is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dat betekent dat niet iedere steensoort geschikt is om een grafzerk van te maken. Vooral graniet is een duurzame steensoort. Hierop geven we maar liefst 30 jaar garantie. Natuursteen is en blijft een natuurproduct. Dat betekent dat geen enkele steen hetzelfde is. Kleur en regelmaat van het motief zijn verschillend. Daarom selecteren wij onze natuursteen uit één groeve. Dit geeft niet alleen een regelmatig uiterlijk, maar u bent ook verzekerd van de hoogste kwaliteit.