Grafsteen

Vanaf € 1.800,00

Bij een enkel grafmonument of grafsteen is er sprake van een enkel graf (voor één persoon) of een stapelgraf (voor meerdere personen die onder elkaar worden begraven). Onze grafmonumenten en grafstenen worden op maat ontworpen om uw dierbaren op een unieke wijze te gedenken. Een enkele grafsteen kan het gehele graf bedekken, maar het kan ook bestaan uit bijvoorbeeld een veldkei, zwerfkei of een staande grafsteen met een omranding. Ook combinaties met andere steensoorten (vaak graniet) of materialen zoals glas, RVS of cortenstaal is mogelijk.

Voor meer informatie kunt u op de foto klikken:

De mogelijkheden van grafstenen

Door de vele mogelijkheden in de techniek zijn er vele ontwerpen mogelijk. Vooral aan de staande stenen (ook wel de letterplaten) zijn vele bewerkingen en modellen mogelijk. Een hartmodel, tulpmodel, een golf, waaier of een kruis, het is allemaal mogelijk. Ook het ambachtelijke handwerk kan worden toegepast bij een enkel graf of aan de staande steen van het monument. De tekst kan zowel op het staande gedeelte als op het liggende gedeelte gezet worden. De opschriften (bijbelspreuken) kunnen op diverse manieren gebeuren. Het meest wordt een gezandstraalde letter toegepast maar ook bronzen, RVS en aluminium letters kunnen worden gebruikt. Omdat maatvoeringen per begraafplaats verschillen, worden de grafmonumenten en grafstenen door ons naar uw wens op maat gemaakt. Onze adviseurs helpen u graag bij het ontwerpen van een persoonlijk grafmonument. 

Natuursteen- en granietsoorten

Er kunnen veel verschillende soorten materialen worden gebruikt bij onze grafmonumenten en grafstenen. Het meest gebruikte materiaal is natuursteen (ook wel graniet). Graniet is in Nederland het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten en grafstenen, omdat graniet harder is dan marmer en hardsteen. Een granieten grafsteen kost meer tijd om te bewerken, maar het gaat langer mee dan andere materialen. Daarnaast blijft de glans ook mooier. Een groot voordeel van graniet is dat het makkelijk te onderhouden is. Ook is graniet in vele kleuren leverbaar. 

Thuisbezoek of toonzaal

Het is bij Goedkope Grafstenen mogelijk om een thuisbezoek in te plannen door heel Nederland. Hierdoor kunt u in uw eigen omgeving samen met één van onze adviseurs uw wensen bespreken. Dit bezoek is geheel vrijblijvend en u betaalt geen voorrijkosten.

U kunt ook een afspraak maken bij ons in de toonzaal, waar vele voorbeelden van onze grafmonumenten en grafstenen te vinden zijn. De grafmonumenten en grafstenen kunt u in vele kleuren graniet bekijken. Ook staan in onze toonzaal verschillende gedenkstenen gecombineerd met verschillende materialen zoals cortenstaal, (gekleurd) glas, RVS, brons en zwerfkeien. Wij willen u graag helpen met onze kennis en ervaring om de juiste keuze te maken die bij de overledene past. 

Goedkoopste in Nederland

Wij van Goedkope Grafstenen bieden u de laagste prijsgarantie in Nederland. Wanneer u elders een grafsteen goedkoper kunt krijgen, passen wij onze prijs aan. Bij ons weet u altijd van tevoren welke prijs u betaalt voor de grafsteen, inclusief plaatsing en aanvraag van de vergunningen.

Service en garantie

Al meer dan 90 jaar staat Goedkope Grafstenen garant voor kwalitatief hoogwaardige grafmonumenten en grafstenen. Onze mensen hebben jarenlange ervaring en kennen het materiaal.

Wij hechten veel waarde aan een hoge kwaliteit. Niet iedere steensoort is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dus niet iedere steensoort is geschikt als grafmonument of grafsteen. Vooral graniet is een duurzame steensoort. Hierop geven we maar liefst 30 jaar garantie. Natuursteen is en blijft een natuurproduct. Dat betekent dat geen enkele steen hetzelfde is. Kleur en regelmaat van het motief zijn verschillend. Daarom selecteren wij onze natuursteen uit één groeve. Dit geeft niet alleen een regelmatig uiterlijk, maar u bent ook verzekerd van de hoogste kwaliteit.