Driedelig Graf

Vanaf € 3.450,00

Op een aantal begraafplaatsen in Nederland begraaft men naast elkaar. Dit wordt ook wel een driedelig graf genoemd. Bij een driedelig graf of familiegraf worden er dus meerdere mensen vlak naast elkaar begraven.

Voor meer informatie kunt u op de foto klikken:

Driedelig graf of familiegraf

Driedelige of familiegraven bieden meer mogelijkheden wat betreft de vorm en maatvoering dan enkele grafstenen of grafmonumenten. Men kan bijvoorbeeld drie los staande grafstenen of grafmonumenten met elkaar in verbinding brengen. Dit geldt voor zowel staande grafstenen en grafmonumenten als voor liggende delen van een driedelige grafsteen of driedeliggrafmonument.

De afmetingen van een driedelige grafsteen, driedelig grafmonument of familiegraf verschillen per begraafplaats. Ieder ontwerp is mogelijk, mits men zich aan de verordening van de desbetreffende begraafplaats houdt. Combinaties van verschillende soorten steen, veelal graniet maar ook veldkeien of zwerfkeien zijn mogelijk. Daarnaast zijn combinaties met andere materialen zoals RVS, cortenstaal en glas zijn toepasbaar.  Ook een combinatie van een staande grafsteen, met alleen een omranding is mogelijk. 

Door de vele mogelijkheden in de techniek zijn er vele ontwerpen mogelijk. Vooral aan de staande stenen, de letterplaten zijn vele bewerkingen en modellen mogelijk. Een hartmodel, tulpmodel een golf, waaier of een kruis, het is allemaal mogelijk. Ook het ambachtelijke handwerk kan worden toegepast bij een driedelig graf of aan de staande letterplaat van het monument. De tekst kan zowel op het staande gedeelte als op het liggende gedeelte gezet worden. De opschriften, die bijvoorbeeld bijbelspreuken kunnen bevatten, kunnen op diverse manieren. Het meest wordt een gezandstraalde letter toegepast, maar ook bronzen, RVS en aluminium letters kunnen worden toegepast op een driedelig graf. 

Een driedelig graf, driedelig grafmonument of familiegraf is in verhouding niet duurder dan een vergelijkbare enkele grafsteen of enkel grafmonument. Onze adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag met het ontwerpen van een driedelig graf(monument).

Natuursteen- en granietsoorten

Er worden vele materialen gebruikt bij onze grafmonumenten en grafstenen. Het meest gebruikte materiaal is natuursteen (graniet). Graniet is in Nederland het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten en grafstenen, omdat graniet harder is dan marmer en hardsteen. Graniet kost meer tijd om te bewerken, maar het materiaal gaat langer mee dan andere materialen. De glans op een granieten grafsteen blijft mooier dan op andere materialen. Een groot voordeel van graniet is dat het makkelijk te onderhouden is. Ook is graniet in vele kleuren leverbaar.

Thuisbezoek of toonzaal

Het is natuurlijk mogelijk om een thuisbezoek in te plannen door heel Nederland. Hierdoor kunt u in uw eigen omgeving samen met een van onze adviseurs uw wensen uit laten komen. Dit bezoek is geheel vrijblijvend en u betaalt geen voorrijkosten.

U kunt ook een afspraak maken bij ons in de toonzaal waar vele voorbeelden van onze grafmonumenten en grafstenen staan. De grafmonumenten en grafstenen kunt u in vele kleuren graniet bekijken. Ook staan in onze toonzaal grafmonumenten en grafstenen gecombineerd met verschillende materialen zoals cortenstaal, gekleurd glas, RVS, brons en zwerfkeien. Wij willen u graag helpen met onze kennis en ervaring om de juiste keuze te maken die bij de overledene past. 

Goedkoopste in Nederland

Goedkope Grafstenen biedt u de laagste prijsgarantie in Nederland. Wanneer u elders een grafsteen goedkoper kunt krijgen, passen wij onze prijs aan. 

Service en garantie

Al zo'n 90 jaar staat Goedkope Grafstenen garant voor kwalitatief hoogwaardige grafmonumenten en grafstenen. Onze mensen hebben jarenlange ervaring en kennen het materiaal.

Bij Goedkope Grafstenen hechten we veel waarde aan een hoge kwaliteit. Niet iedere steensoort is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dus niet iedere steensoort is geschikt als grafmonument of grafsteen. Vooral graniet is een duurzame steensoort. Hierop geven we maar liefst 30 jaar garantie. Natuursteen is en blijft een natuurproduct. Dat betekent dat geen enkele steen hetzelfde is. Kleur en regelmaat van het motief zijn verschillend. Daarom selecteren wij onze natuursteen uit één groeve. Dit geeft niet alleen een regelmatig uiterlijk, ook bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.