Terug naar Blog
Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam
  • 1756

Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam

Begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam is een bijzondere begraafplaats met een crematorium.

18
feb
Lees verder
Begraafplaatsen Amsterdam

Over Zorgvlied

Het is een bijzondere begraafplaats doordat hier veel grafmonumenten van landelijk bekende mensen aanwezig zijn. Sinds 2007 is begraafplaats Zorgvlied een Rijksmonument. Zorgvlied bestaat uit 25 sfeerwijken. De grafstenen en grafmonumenten dienen aan te sluiten bij het thema van het betreffende grafveld. Ook zijn er twee ecologisch grafvelden.

Zorgvlied biedt de mogelijkheid voor crematie in het crematorion. Crematorion is een samenvoeging van het engelse woord cremate (verbranden) en orion (ster) en staat voor een spirituele manier van cremeren. Op de begraafplaats is het ook mogelijk om de overledene op te baren in ‘t Chalet. Zorgvlied heeft twee koffiekamers. 

Begraven en asbestemmingen

Er zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot begraven. Zo beschikt de begraafplaats over ‘t Lalibellum (grafkeldercomplex), particuliere graven, particuliere ecologische graven en kindergraven.

Ook biedt de begraafplaats Zorgvlied diverse mogelijkheden met betrekking tot asbestemmingen. Zo biedt de begraafplaats ciniquaria (ondergrondse verzamel kelders), urnenmuur, urnengraven, familie urnen en ecologische strooi plekken.

 

Amsteldijk

1079 LL Amsterdam

Wij zijn niet de beheerder van deze begraafplaats. Voor vragen over deze begraafplaats willen wij u verwijzen naar de desbetreffende gemeente.